מה בין מעבר דירה לבין משמורת משותפת

סוגיית המשמורת המשותפת הופכת להיות יותר ויותר רווחת היום בין בני זוג גרושים. אבות רבים מבקשים להמשיך ולהוות ולשמש דמות דומיננטית בחיי הילדים גם לאחר הגירושין. אשר על כן, זוגות רבים ממשיכים לגור בסמיכות על מנת לאפשר לילדים להמשיך את שגרת החיים הידועה במסגרות החינוך והחברה. באופן זה הילדים חווים "שני בתים" האחד עם אבא והשני עם אמא. אחד התנאים המרכזיים לקיום משמורת משותפת הינו שמירה על מרכז החיים של הילדים ברדיוס של כ- 20 קילומטר (כל מקרה לגופו) של בני הזוג הגרושים.

מה קורה עם אחד הצדדים מבקש להעתיק את מגוריו?

במקרים רבים אחד מבני הזוג מבקש להעתיק את מגוריו למקום אשר מרוחק יותר מהרדיוס שנקבע. הסיבות לכך הן רבות אולם שלא להכביר במילים אציין כמה סיבות רווחות כגון הצעת עבודה מעניינת אשר טומנת בחובה העלאה גבוהה בשכר, זוגיות חדשה אשר מצריכה מעבר לאזור מגורים אחר, הורים חולים אשר יש צורך לסעוד אותם ועוד.

אין ספק שמעבר דירה לאיזור מגורים אחר יביא לכדי ביטול המשמורת המשותפת בין ההורים. מעבר זה עשוי להפר את כל מאזן הנוחות שנוצר לכל הצדדים; בן הזוג השני ובעיקר הילדים. וכעת שוב עולה השאלה של המשמורת הבלעדית. שכן לא ניתן יהיה יותר לשלב את השבוע של הילדים בחלוקה שווה לאור המרחק הגאוגרפי שייווצר.

עמדתו של בית המשפט לענייני משפחה

במקרים מעין אלו, כאשר הצדדים אינם מסכימים על מעבר דירה של אחד מהם לאיזור אחר בארץ אשר יביא לכדי ביטול משמורת משותפת קיימת או ייצור קושי בקיום הסדרי ראייה יש לפנות לבית המשפט לענייני משפחה לצורך קבלת אישור לביצוע המעבר.

בפני בית המשפט ניצב מעין משולש שווה צלעות כאשר בכל קודקוד עומדת זכותו של כל צד. זכותו של הצד המבקש לעבור מקום מגורים- מדובר בחופש התנועה שלו ובחופשים נוספים. ממול עומדת זכותו של ההורה הנותר לשמור על קשר עם הקטינים באופן שיאפשר מיצוי של הזמן (שלא על נסיעות בכביש). ובראש המשולש עומדת טובת הקטינים. יש לבחון את טובת הקטינים מתוך עקרון העל כי יש לעשות את המירב על מנת ששני ההורים ימלאו תפקיד משמעותי בחיי הילד, יגדלו אותו ויממשו את אחריותם ההורית (תמ"ש באר שבע 48347-06-11).

על בית המשפט לבחון כל מקרה לגופו באשר לטובת הקטינים במעבר הדירה, זכותו של ההורה המבקש לעבור דירה וזכותו של ההורה הנותר. בבחינת מלוא השיקולים תוך סיוע של מומחים ואנשי מקצוע יקבע בית המשפט האם להתיר להורה המבקש לעבור דירה לאיזור מרוחק ובאילו תנאים או לאו.

אין באמור להוות ייעוץ משפטי או תחליף לו ואין להסתמך עליו. מידע משפטי הוא דינמי ומתפתח, תלוי נסיבות ומשתנה, על כן כל שימוש שייעשה באמור לעיל יהיה באחריות העושה בלבד.

דילוג לתוכן